Øvrige vaccinationer

Influenzavaccine: Man kan få gratis influenzavaccination 1 gang om året hvis man opfylder nedenstående:

  • Personer der er 65 år eller derover
  • Personer med visse kroniske sygdomme, fx diabetes, astma eller KOL
  • Førtidspensionister
  • Gravide der er i 2. eller 3. trimester

Hvis du ønsker influenzavaccine men ikke opfylder ovenstående, kan denne fås mod betaling. Se hvad prisen på vaccinen er nedenfor.

Der vil blive annonceret i lokalavisen og her på hjemmesiden om datoer og tidspunkter for hvornår det er muligt at få vaccinationen.

 

Lungebetændelse: Der tilbydes pneumokok-vaccine til personer i særlig risiko.

Tilbuddet består af 2 vacciner (Prevenar + Pneumovax). Begge vacciner er med egenbetaling. Der kan i nogle tilfælde ydes delvist tilskud fra det offentlige, afhængig af diagnose, dette afklares med egen læge forud for vaccination.

Prevenar dækker livslangt og pneumovax skal gentages efter 10 år.

 

Livmoderhalskræft: HPV-vaccinationer mod livmoderhalskræft indgår nu i børnevaccinationsprogrammet for piger fra de fylder 12 år til de fylder 18 år. Ved ønske om HPV-vaccination til patienter som ikke er blevet tilbudt dette skal du kontakte egen læge.

 

Mæslinger og røde hunde: Den 1. april 2018 indførtes tilbud om gratis vaccination mod mæslinger til voksne. Tilbuddet gælder, hvis man ikke allerede er vaccineret eller har haft mæslinger – hvis det er tilfældet, er man nemlig immun og derfor allerede beskyttet. Endvidere kan kvinder vaccineres gratis mod røde hunde. Kontakt egen læge ved ønske om dette.

 

Priser:

Influenzavaccine 75 kr
Pneumokokvaccine 320 kr
Stivkrampe revaccine 110 kr
Polio 230 kr
Vaccinationshonorar 200 kr
HPV Efter aftale med læge